A McLaren egyelőre nem a győzelmekért, hanem a pontszerző helyekért harcol, és minden bizonnyal ez lesz a helyzet Kanadában is. Jenson Button azonban bízik benne, hogy összejöhet egy meglepő eredmény. “Mindig is élveztem a Kanadai Nagydíjat, Montreal az egyik legszebb város a naptárban” – mondta Button. “Ez egy olyan verseny, amelyet az F1-ben mindenki vár.”

“Monacóhoz hasonlóan Kanada is egy félig-meddig szerencsejáték, de míg Monacóban alacsony a tempó és nagy a tapadás, Montreal éppen a fordítja: gyors és kicsi a tapadás. Nem véletlenül ez az év egyik legnépszerűbb versenye, ez a sajátosság garancia a fordulatokra. Kanadáról mindig eszembe jut a 2011-es verseny, amikor utolsóból elsőből lettem, az a futam is mutatja, hogy az F1-ben minden lehetséges. Ugyan most nem nyerő csomaggal megyünk Montrealba, folyamatosan fejlődünk, így benne van, hogy esetleg meglepő eredményt érünk el.”

Sergio Perez a pozitív, de saját agresszivitása miatt végül számára kiesést hozó monacói verseny után újból jó eredményt szeretne elérni. “Talán nem látszott, de Monacóban egész hétvégén jobb volt a tempónk, és nagyon keményen tudtunk harcolni a pozíciókért. Ez jó dolog” – nyilatkozta a mexikói.

“Kanadában tavaly a dobogón végeztem, nagyon élvezem ezt a versenyt. Úgy érzem, hogy az autó versenyről versenyre erősebb, de még nem tartunk ott, ahol kellene. Remélem, hogy Montreal újabb lépés lesz előre, és mivel ezen a versenyen születtek már váratlan eredmények, bármi megtörténhet. Kanada relatíve közel van Mexikóhoz, remélem, hogy sok honfitársam lesz a lelátón!”