A Monacói Nagydíj után a dobogósok sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel nem épp hízelgően nyilatkozott a Mercedes autóiról. A végül Nico Rosberg mögött másodikként beérő címvédő német azt mondta, a rajtot követően nem volt nagy öröm a gumikkal spóroló Mercedesek mögött haladni, mintha ezüst nyilak helyett ezüst buszok cammogtak volna előtte.
“Ő négy éve a leggyorsabb autóban ül, könnyen beszél. Nincs nehéz dolga. Mi viszont most kapaszkodunk előrébb, még tanulunk, fejlesztgetjük az amúgy jó potenciálú autónkat. Szóval nem értek egyet vele” – reagált Hamilton.
A 2008-as bajnok Barcelonában a 2. helyről rajtolva csak a 12. pozícióban ért be, és a rosszul  végrehajtott stratégia miatt végül a monte-carlói pályán is “csak” a 4. lett, pedig az első sorból rajtolt.
“Egyszerűen csak át kell tekintenem a dolgokat és tovább kell lépnem. Egyes dolgokat még rendeznünk kell a garázsban és önmagamban is, szánok is rá időt. Nem vagyok elég gyors, nem vagyok teljesen formában, ezen kell még javítanom. A csapat és az autó megismerésén már nem sok múlik, egyszerűen nekem kell még javulnom” – mondta a fentieket illetően.
A Mercedes botrányt okozó titkos tesztjével Hamilton nem akar foglalkozni:
“Engem ez nem izgat, ez a csapat dolga. Én csak magamra koncentrálok, össze akarom kapni magam. A tesztről kérdezzék a Pirellit. Minket felkértek egy munkára, mi pedig elvégeztük. Én élveztem.”