A Mercedes és a Pirelli barcelonai közös tesztjének legfurcsább vonatkozása a titkolózás. Bár a két érintett a botrány vasárnapi kirobbanása után arra hivatkozott, hogy a gumiszállító FIA-s szerződése miatt megvolt a joguk a tesztre, egészen addig senkinek nem szóltak róla.
A Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery a Monacói Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón is csak kívánatos célként beszélt arról, hogy milyen jó lenne, ha egyes versenyhétvégék után az adott pályán maradhatnának pár csapattal tesztelni.
“Nyilván ideális akkor tesztelni, amikor a verseny után megvannak a friss adatok. Ha ott lehetne maradni a pályán pár csapattal – váltogathatnák is egymást, ez nem probléma, megoldható -, az nagyon jó lenne, mert ott vannak a releváns adatok, a futamot épp teljesített pilóták, szóval tényleg termékeny lehetne a teszt. Ez az álmunk, de nem hiszem, hogy valaha is megvalósul” – mondta Hembery azután, hogy épp egy héttel azelőtt pontosan ezt csinálták a Spanyol Nagydíjat követő napokban Barcelonában a Mercedesszel.