A Force Indiának idén versenyképes autója van, de a csapatnak nem mindig jön ki a lépés, Monacóban azonban rájuk mosolygott a szerencse. 
Adrian Sutil az igen előkelő 5. helyen fejezte be a futamot, miután keményen, bevállalósan vezetve világbajnokokat – Fernando Alonsót és Jenson Buttont – is megelőzött.
“Fantasztikus érzés az ötödik hely! Pont ilyen eredményre volt szükség, nagyon örülök! Az autó végig jónak érződött és kihasználtunk minden lehetőséget. A futam első felében nem volt könnyű előrébb jutni, be voltam ragadva a vonatba, de a megszakítás új esélyeket adott, a végére mindenki ugyanolyan sprintstratégián volt. Észrevettem, hogy a hajtűben jó előzési lehetőség van, megpróbálkoztam Jensonnal, sikerült. Utána Fernandóval, és megint bejött. Azt hiszem, bizonyítottam, hogy Monacóban is lehet előzni” – magyarázta a hercegségben korábban is jól menő német.   
Paul di Resta kvalifikációját szombaton elszúrta a csapat, így csak a 17. helyről rajtolt, de épp ettől lett értékes a 9. pozíció a végén.
“Tekintve, hogy honnan rajtoltam, agresszív stratégiát választottunk, ami valószínűleg a biztonsági autós szakaszok nélkül is eredményes lett volna. A tempónk jó volt, de a futam első felében forgalomban voltam. Az első kanyarban előztem néhányszor, de aztán amikor a vége felé összesűrűsödött a mezőny, már nem volt olyan könnyű” – mondta a skót.
“Az újrarajtolásnál esélyem volt Vergne megelőzésére, de nagyon jól védekezett. A szerencse a kezemre játszott, az elöl csatázó és ütköző versenyzők miatt előrébb tudtam lépni így is, és szereztem két pontot. A tegnapi csalódás után a srácok nagyszerű munkát végeztek, így folytatódhatott a pontszerzési sorozatom.”