Ahhoz képest, hogy a monacói pályán szinte lehetetlen előzni, Lewis Hamilton nem tudta megőrizni a második rajthelyét a hercegségben. Az angolnak pechje volt, az ő szempontjából rosszkor jött az első biztonsági autós szakasz, és mire Nico Rosberg után az ő kerékcseréjét is lezavarta a Mercedes, addig a korábban kiállt Sebastian Vettel és Mark Webber elhúzott a célegyenesben.

“Ezt most nem fogom a balszerencsére” – nyilatkozta a láthatóan elkenődött Hamilton. “Nem voltam elég jó ezen a hétvégén. Nagy gratuláció Nicónak és a csapatnak, nagyszerű munkát végeztek. Nekem keményebben kell dolgoznom.”

Hamilton szerint inkább az ő hibája volt, hogy a bokszkiállás során mindkét Red Bull megelőzte, a kelleténél jobban lemaradt Rosbergtől. “Ez az én hibám volt. A dupla kiállás előtt világosan mondták a bokszból, hogy hat másodperces különbséget tartsak Rosbergtől. Ennél kicsit jobban lemaradtam, és veszítettem. Ilyen az autósport.” Hamilton szerint Rosberg sorozatos pole-jai és mostani győzelme egyértelmű jelzést jelentenek arra vonatkozóan, hogy fejlődnie kell.