Miután a Mercedes megszerezte az első rajtsort a Monacói Nagydíjon, sokan kezdtek spekulálni arról, hogy a győzelem érdekében esetleg feláldozza egyik pilótáját a csapat.

Erre akkor lehet esély, ha egy jó rajt után Nico Rosberg és Lewis Hamilton is a mezőny elején marad, a második helyen autózó versenyző pedig szándékosan megfogja a többieket, hogy csapattársa kellő előnyt építhessen fel.

Noha a taktika alkalmazása logikusnak tűnik, a csapatfőnök Ross Brawn szerint szó sem lehet ilyesmiről. “Hallottam, hogy sokan spekulálnak erről, de nem hiszem, hogy bármelyik pilótánk szívesen lenne teknős” – jelentette ki Brawn, hozzátéve, hogy szabad a verseny a két Mercedes-pilóta között.

“Normálisan fogunk versenyezni, és meglátjuk, mire lesz ez elég. Szeretnénk kettős győzelmet aratni, józan keretek között meg is fogunk próbálni mindent.” Brawn szerint azért is veszélyes lenne egy ilyen taktika alkalmazása, mert valamelyik pilóta azt érezhetné, hogy a másik megkülönböztetett helyzetben van.

“Ha terveztünk volna ilyesmit, már az időmérő előtt beszélnünk kellett volna erről, de nem tettük. Szabadon versenyezhetnek egymás ellen.”