A Mercedes uralta a Monacói nagydíj első két edzését csütörtökön: délelőtt és délután is Nico Rosberg volt a leggyorsabb, a második gyakorláson pedig csapattársa, Lewis Hamilton hozta a 2. időt.
Rosberg nem tagadja, hogy jó esélye lesz szombaton saját harmadik, a csapat zsinórban negyedik pole-jára, de a versenytempó továbbra is nagy kérdés számukra.
“Összességében elégedett vagyok a nappal, a jó irányba haladtunk, jól éreztem magam az autóban. Persze nem tudhatjuk, hogy mások mennyi üzemanyaggal mentek a gyors körükön. Azt tudjuk, hogy elég jó esélyünk van a jó időmérős eredményre, de a többiek adatait nem ismerjük.”
 
“A másik dolog a versenytempó, a gumikezelés, ami továbbra is fejtörést jelent. Kezdünk már egy kicsit tisztábban látni, de vannak még problémák, amiket nem sikerült megértenünk. Ahogy a korábbi futamokon, a hátsó gumik most is kikészültek, erre kell koncentrálnunk, mert baj lehet a futamon.”
Rosberg még abban sem bízik, hogy az igen szűkös, már-már nem létező előzési lehetőségek ellenére is bajban lehetnek vasárnap:
“Igazán nehéz lesz a futam, jó versenytempó nélkül nem megy. Az nem lesz elég, hogy az időmérőn az élre kerülünk, szóval visszafogottan bizakodhatunk csak. Igen, a pálya jellege egy kis segítséget jelent, de Barcelonában 70 másodperccel voltunk lemaradva a leintéskor, ez pedig baromi nagy hátrány, nem könnyű két hét alatt behozni!”
Hamilton lazábban, lelkesebben nyilatkozott, a hosszabb etapokra sem volt panasza:
“Elég jó volt ma, csak az egykörös tempómon kell még javítani. Egy kicsit a magam részéről és egy kicsit az autó egyensúlyát illetően. Az autó majdnem tökéletes, a tempó jónak tűnik, este pedig megnézzük az adatokat, hogy hol lehet még tovább javítani a hétvége további részére.”
“Nekem igazából semmi gondom nem volt ma, a hosszabb etapokra koncentráltam, amik elég jónak is tűntek. Azért még kell egy kicsit javítani, volt egy kis alulkormányzottságom, de amúgy rendben volt minden.”