Bár a csütörtöki napot a Mercedes, még pontosabban Nico Rosberg uralta Monacóban, azért a Ferrarinál sem lehetett ok panaszra, sima, termékeny napon végig ott voltak az ezüst nyilak közelében.
Fernando Alonso délelőtt alig 87 ezredes lemaradással volt a második, és délután is ő volt a “best of the rest” a két Merci mögött. Elégedetten, de óvatosan értékelt: 
“Mindig jó Monacóban vezetni, még akkor is, ha nagyon megterhelő, mert itt kell a leginkább ráhangolódni a pályára. Elégedett vagyok, sikerült végigvinni a teljes tervezett programot, ami itt sosem vehető biztosra! Ennek ellenére még nincs tiszta képünk az erősorrendről, mert szombatig itt sem ad bele mindenki mindent, túl nagy rizikót jelentenek a korlátok, senki nem akar túl sokat kockáztatni az edzéseken.”
A két 4. helyet hozó Felipe Massa is hasonlóan beszélt:
“Jól indult a hétvége, az autó jól teljesített és megvolt a tempóm. Mindkét edzésen az első ötben voltam, ami nagyon fontos egy olyan kiszámíthatatlan versenyhétvégén, mint a monacói. Persze azt is tudjuk, hogy sok munka vár még ránk. Most kielemezzük az adatokat, hogy aztán tovább is a jó irányba haladjunk, mert itt létfontosságú, hogy mind a kvalifikáción, mind a versenyen jól menjen az autó. A Mercedes megmutatta, hogy gyorsabb, nem lesz könnyű megverni őket az időmérőn, de biztos vagyok benne, hogy küzdhetünk majd velük!”