Lewis Hamilton és Adrian Sutil viszonya két évvel ezelőtt romlott meg, amikor a német egy sanghaji nightclubban verekedésbe keveredett és egy pezsgőspohárral megvágta a Renault F1 (ma Lotus) ügyvezetőjének torkát. Sutil másfél éves felfüggesztett börtönbüntetést és 200 ezer eurós bírságot kapott, valamint örökre megorrolt korábbi csapattársára, aki nem tanúskodott mellette. Sutil gyávának nevezte Hamiltont, és többször is kijelentette, hogy vége a barátságnak.

Monacóban Hamiltont kérdezték a megromlott viszonyról, az angol békülékeny próbált lenni a hivatalos sajtótájékoztatón. “Már változtak a dolgok” – mondta az első sorban ülő Hamilton, miközben Sutil a felső sorból bámult rá. “Váltottunk már néhány szót, és tervezzük, hogy egyszer leülünk egy hosszabb csevegésre. Nagyon-nagyon jó barátok voltunk, és szép időket töltöttünk együtt, különösen a Forma-3-ban.”

“Csak a jó barátokra lehet számítani, és jó barátokat nehéz találni. Gondoskodni akarok róla, hogy ezt a dolgot rendbetegyük.” Sutilt viszont nem győzte meg a monológ. “Ahogy Lewis is mondta, igen, minden más” – válaszolt Sutil maga elé meredve. “Továbbra is várok valami közös programra, és ennél többet nem tudok mondani.”