A Monacói Nagydíj az új, egyedi sisakfestések igazi parádéja minden évben, idén is nagyon sok versenyző állt elő valami különlegességgel a hétvégére.
Kimi Räikkönen tavalyhoz hasonlóan kedvencét, az 20 éve elhunyt 1976-os bajnokot, James Huntot vette elő, de idén nem egy az egyben a bohém angol festését használja, egyszerűen csak egy szolid felirattal és kis grafikával emlékezik meg a volt Hesketh- és McLaren-pilóta F1-es debütálásának 40. jubileumáról.
A festés így is kiverte a biztosítékot Bernie Ecclestone-nál, az angol kisember állítólag nem akarja, hogy a hétvége további részén is ebben a sisakban versenyezzen Räikkönen, szerinte ugyanis a huntos minta ingyen reklám a szeptemberben érkező Forma-1-es mozifilm, Hajsza a győzelemért-nek.
Räikkönen mellett egy másik pilóta is 1973-hoz nyúl vissza egyébként, igaz, szomorúbb apropóval: a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne a 40 éve elhunyt nagy ígéret, a tyrrrelles Francois Cevert előtt tiszteleg a replika festéssel.
A címvédő Sebastian Vettel tágabb értelemben idézi a múltat, az ő bukójának tetején korábbi monacói győzteseket ábrázoló kollázs látható, hátul pedig egy hőre vetkőző pin-up girl jelképezi Monacót.
Alonso arannyal ünnepel

Alonso arannyal ünnepel

Alonso arannyal ünnepel


Daniel Ricciardo a monacói öböl látképét vitte fel a sisakjára, míg Romain Grosjean, Sergio Perez és Paul di Resta kártyás-dobókockás-zsetonos mintákkal utal a hercegség kaszinóira. 
Fernando Alonso 2012 után újra arany festést választott, amit puzzle-mintával kombinált. A kirakós darabjai egyébként a spanyol pilóta eddigi 32 Forma-1-es futamgyőzelmét jelölik.
Lewis Hamilton a “családját” festette fel a sisakjára: a hátul látható karikatúrán barátnőjével, Nicole Scherzingerrel, és kutyájával, Roscoe-val együtt száguld egy kabrióban egy monte-carlói utcán.