Fernando Alonso nem hagyta szó nélkül, hogy a Red Bull folyamatosan kritizálja a Pirelli idei gumijait. Az abroncsok valóban gyorsan kopnak, Barcelonában négyszer járt a bokszban a mezőny nagy része, ezért a Kanadai Nagydíjra változtat a keverékeken az olasz gyártó. Azóta kiderült ugyan, hogy az FIA csak minimális, biztonsági jellegű módosításokat engedélyez, de Alonso azért odaszúrt a nagy riválisnak.

“A barcelonai versenyünk jól sikerült, míg egyes riválisaink nem szerepeltek olyan jól” – mondta Alonso. “Az egyik riválisunk közben azt állítja, hogy szuper autója van, de az utolsó három pole-t mégis egy másik csapat (a Mercedes) szerezte meg. Előfordul, hogy valaki túl könnyen nyer évekig, és ettől nehéz lesz elviselnie néhány vereséget.”

Alonso tart attól, hogy Monacóban verhetetlen lesz a Mercedes, a versenyen azért Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel előtt akar maradni. “A Mercedes erős lesz, az utolsó három pole-t vitték, és szerintem itt is jók lesznek. Tavaly is az övék volt a pole, csak Schumachernek volt egy büntetése.”

“Tudjuk, hogy milyen nehéz itt előzni, szóval ha övék a pole, talán ők a favoritok is. Mi azonban nem feledkezhetünk el a fő célunkról, és a bajnokságban Vettel és Räikkönen is előttünk van. Ha a Mercedesnek nyernie kell egy versenyt, akkor ez lesz az, mi pedig arra koncentrálunk majd, hogy a többiek előtt maradjunk.”