Mark Webber egyik nagy büszkesége lehet, hogy azon kevés Forma-1-es pilóták közé tartozik, akik nem is egyszer győztek a Monacói Nagydíjon. Az ausztrál már 2005-ben, a Williamsszel is a dobogóra jutott Monte-Carlóban, 2010-ben és 2012-ben pedig megnyerte a versenyt.
A 36 éves pilóta azt mondja, valamiért nagyon érzi a pályát.
“Mindig is jó pályám volt Monaco. A (GP2 elődjében, a) F3000-ben is nyertem már ott, és kétszer az F1-ben is sikerült. Azt hiszem, jó tapasztalatokat gyűjtöttem (még Ausztráliában) Adelaide-ben és a Surfers Paradise-on a Formula Fordban. Valahogy érzem az utcai pályákat – legalábbis ezeket, Szingapúrban valamiért még nem sikerült ezt előhoznom.”
“Nem tudom pontosan, hogy mitől vagyok otthon ennyire Monacóban. Persze félre ne értsenek, így is nagyon nehéz pálya. Nem annyi, hogy ülök az autóban és lógatom a lábam, nagyon-nagyon kemény versenyhelyszín” – magyarázta.
Webber idén még nem győzött, talán most lehet rá az eddigi legnagyobb esélye. Kellene is egy jó eredmény, már ha jóhiszeműen feltételezzük, hogy szeretne még maradni a Red Bullnál és a csapat is számít rá 2013-on túl is.
A csapatfőnök, Christian Horner egyelőre ezt kommunikálja. A Sky Sports pár napja arról kérdezte az angolt, hogy következő néhány futam eredményei bizonyítási lehetőséget vagy teljesítménykényszert jelentenek-e Webber számára.
“Hát, mindkettő egyszerre. Nyilván ott van a teljesítménykényszer, de ez igaz minden pilótára. Monacót különösen szereti Mark, jól szokott menni, szóval reméljük, hogy most is erős lesz!”