A monacói időmérőre minden csapat kettőzött erővel készül, mert ezen a pályán borzasztó fontos a jó rajtpozíció. Momentán a Mercedesé a leggyorsabb időmérős autó, így a németek örülhetnek, hogy éppen Monacóban folytatódik a világbajnokság, ebből igazán szép eredmény is kisülhet. Tavaly Michael Schumacheré volt a pole, de egy magával hozott rajtbüntetés miatt nem indulhatott az első helyről.

“Imádok ebben a városban versenyezni, ahol egyébként is élek” – mondta Nico Rosberg. “Azért az nem semmi, hogy a paddockból simán hazarobogózhatok. Tavalyról jó emlékeim vannak, második lettem, remélem, hogy most is jó eredményt érhetünk el. Jelenleg jó autónk van az időmérőre, ami segít Monacóban: ez az év legfontosabb időmérője, mert az itt megszerzett pozíció nagyon fontos. Az autó segíthet, de sok az ismeretlen tényező, például a gumik, szóval majd meglátjuk, mi lesz.”

Lewis Hamilton próbálta elfelejteni az előző verseny rossz emlékeit. “Barcelona óta még nem telt el sok idő, próbáltuk feldolgozni a csalódást” – nyilatkozta az angol. “Monacóban minden egyes körben oda kell figyelni, szeretem ezt a kihívást. Nagyon fontos a jól sikerült időmérő Monacóban, de nekünk a versenytempóra, a vasárnapra kell fókuszálnunk.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint korábban Rosberg és Hamilton is brillírozott már Monacóban, itt igazán kiteljesedhet a tehetségük. “A gyárban folyamatos a munka, hogy megértsük a barcelonai gyenge versenytempó okát. Próbáljuk kihozni az autóból a maximumot ezen a hepehupás pályán.”