Csütörtökön a Honda bejelentette, hogy 2015-ben visszatér a Forma-1-be, az új turbókorszakban régi partnerének a McLarennek szállít majd motorokat.
A McLaren a Honda motorjaival (turbókkal is) Alain Prosttal és Ayrton Sennával a volánnál sikert sikerre halmozott a 80-as évek végén, 90-es évek elején.
A kombináció igen vonzó tűnhet bármelyik pilóta számára, a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale újságírói kérdésre még azt sem zárta ki, hogy valamikor visszafogadják a “modern Sennát”, Lewis Hamiltont, a Hondával korábban hat évet lehúzott Jenson Buttont pedig addig alkalmazzák, ameddig csak maradni szeretne.  
“Ki tudja, ki ül majd az autóinkban 2015-ben? Nevetgéltünk is ezen Jensonnal. Természetesen Jenson addig versenyezhet nálunk, ameddig csak kedve tartja. Nagyszerű fickó, aki nagyszerű munkát végez most, ebben a nehéz időszakban is.”
“Nagyon jól passzol az értékeinkhez és a kultúránkhoz. Most is itt van a dolgozókkal, szóval nem az a kérdés, hogy maradhat-e, sokkal inkább mi reméljük, hogy még 2015-ben is velünk lesz. Ő is nagyon izgatott a Hondát illetően” – magyarázta Neale.
Button 2000-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, majd két évet töltött a benetton/Renault-nál. 2003-tól a BAR-nál, majd az abból 2006-ban a Honda gyári csapatává alakult  egységnél versenyzett. 2009-ben a Honda romjain szerveződött – és a japánok pénzéből fejlesztett –  Brawnnal világbajnok lett, 2010-re igazolt át a McLarenhez.
Már ma is a mezőny legtapasztaltabb pilótája, 2015-ben 16. F1-es idényét kezdheti majd, ha még akkor is a sportágban lesz.