Már Sergio Perez szerződtetésének tavaly őszi bejelentésekor megindultak a találgatások arról, hogy a mexikói pilótát támogató szponzorok a McLarenhez is követik majd őt.
A világ leggazdagabb emberének számító Carlos Slim Helu érdekeltségébe tartozó cégek közül több is ott szerepelt – és Esteban Gutierrez jelenlétének köszönhetően most is szerepel – a Sauber autóján, a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon azonban már a McLarenhez is “betették a lábukat” a mexikóiak.
Vasárnap Barcelonában a McLaren hátsó szárnyán feltűnt a Claro Video emblémája. A Claro egy mexikói központú, de egész Latin-Amerikában érdekelt mobilszolgáltató – és amely az ifjabb Slim, Carlos Slim Domit bejelentése szerint 2014-től már teljes értékű szponzor is lesz a McLarennél.
Kérdés, hogy a Claro átveszi-e a 2013 végén távozó Vodafone névadói státuszát, esetleg egy másik Slim-telekomcég, a Telmex vállalja-e ezt, vagy a wokingi csapatnál jelenleg a Lucozade-del szereplő brit GlaxoSmithKline dobja be valamelyik energiaital-márkáját.