Amikor Robert Kubicának kedve van, beülhet gyakorolni a Mercedes szimulátorába. Az Autosport úgy tudja, hogy a lengyel már többször élt is a lehetőséggel, ami Toto Wolff sportigazgató szerint mindenkinek hasznos. “Robert elsősorban a ralira koncentrál, de mindenki tudja, hogy nagyon tehetséges és tapasztalt” – nyilatkozta Wolff.

“Csak annyi történik, hogy adunk neki időt a szimulátorban, amivel mindenki jól jár. Újra hozzá tud szokni egy F1-es autó vezetéséhez, nekünk meg jól jön a szakértelme. Ez segít a csapatnak és segít neki is.”

Wolff beszélt arról is, hogy a Mercedesnél nincs pánik a csapat gumiproblémái miatt, az igazgatótanács teljes mellszélességgel támogatja az F1-es programot. “A vezetés tisztában van azzal, hogy az F1 mennyire nehéz tud lenni. Amíg dolgozunk a problémák megoldásán, addig senkinek sincs kifogása.”

“Az igazgatótanácsban sok a mérnök, akik értik, hogy mi folyik itt. Spanyolországban a Daimler főnöke, Dr. Dieter Zetsche járt nálunk, az ilyen látogatások nagyon hasznosak: egyfelől motivációt adnak a csapatnak, másrészről el tudjuk magyarázni, hogy mennyire összetett problémáról van szó. Az igazgatótanács csak annyit szeretne, hogy pozitív hozzáállással, gyorsan kezeljük a gondokat, és pontosan ez történik.”