2008-tól 2012-ig Spanyolország évente két Forma-1-es futamot rendezett, hiszen a barcelonai Spanyol Nagydíj mellé bekerült a valenciai utcai pályán tartott Európa Nagydíj is.
Az utóbbi futam – az utolsó évét kivéve – mindig unalmasan alakult, nem volt népszerű, a szervezők pedig pénzügyi nehézségekkel küszködtek, így a nagydíj 2013-ra kikerült a versenynaptárból, igaz, úgy tervezték, hogy 2014-ben újra következik, évente váltja majd egymást a két spanyol helyszín.
A korábban szintén pénzügyi gondokkal küszködő Barcelona eredetileg benne volt ebben, de az elmúlt fél évben szépen lassan kihátráltak. A hétvégén a Circuit de Catalunya ügyvezető igazgatója, Salvador Servia arról beszélt, hogy ők máris készülnek 2014-re, azaz nem adják a Spanyol Nagydíjat.
“Dolgozunk a jövő éven, már közzé is tettük a 2014-es jegyárakat. 23 éve fogadjuk a Forma-1-et, a célunk pedig, hogy még ugyanennyit maradjunk” – nyilatkozta a Reutersnek.
Az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone másképp látja a helyzetet: “Még nem tudom, hol lesz jövőre a Spanyol Nagydíj. A legjobb megoldás mindkét fél számára a rotáció lenne” – mondta a kisember, aki a hétvégén Barcelonában a valenciai szervezők képviselőjével, Gonzalo Goberttel is tárgyalt.
Barcelona jelenlegi F1-es szerződése 2016-ig szól.