Esélye sem volt a Spanyol Nagydíjon a Red Bullnak arra, hogy tartsa a Ferrari és a Lotus tempóját, de legalább mentette a csapat a menthetőt. Sebastian Vettel a negyedik, Mark Webber egy borzalmas rajt után ötödiknek hozta be az autót, a német így megőrizte első helyét összetettben.

“A negyedik hely azért meglett, és ezzel értékes pontokat szereztünk” – mondta Vettel. “Természetesen többet akartunk, de gumikkal nem álltunk úgy, hogy felvehessük a versenyt az élen állókkal. A verseny eleje nem volt rossz, a három kiállásra is gondoltunk, de azt kell mondanom, hogy nem jött volna össze. Szóval szerintem elégedettek lehetünk a mai nappal.”

“A gumikkal vannak még feladataink. Azt hiszem, az autónk van olyan gyors, mint a Lotus vagy a Ferrari, de végigcsinálni egy versenyt ezekkel a gumikkal teljesen más tészta. Úgy tűnik, hogy nálunk jobban kopnak.”

Webber szerint szó sem lehetett arról, hogy a Red Bull elkapja a Ferrarit és a Lotust. “25 kör után eléggé nyilvánvalóvá vált, hogy küszködünk az etapjaink hosszával és a tempóval” – fogalmazott az ausztrál. “A Ferrari és a Lotus másik ligában versenyzett ma, nem nagyon tudtunk velük menni. Szerintem sikerült kihoznom a maximumot ebből a napból, pláne, hogy az első kanyar után 14. vagy 15. voltam.”