Nem sikerült tanulnia a Bahreinben történtekből a Mercedesnek, az első rajtsort egy hatodik és tizenkettedik helyre cserélte a csapat. Lewis Hamiltont még le is körözték, az angol nem érti, mi történt.

“Ez olyan élmény volt, amit nem akarok átélni újra” – nyilatkozta Hamilton. “Ma mindent ugyanúgy csináltam, mint Bahreinben, de egyszerűen nem volt tapadásom. Nem tudtam nyomni, ha pedig megtettem, a gumik azonnal elrongyolódtak.”

“Ma teljesen el voltam veszve, nem tudom, mit csináltunk ennyire rosszul. Úgy tűnik, hogy a többiek nagyobbat léptek előre ezen a hétvégén, mint mi. Ugyan hoztunk új fejlesztéseket, a gumikopással kapcsolatban nem sikerült javulnunk.” Hamilton csapattársa, Nico Rosberg a hosszú hármas kanyarban úgy próbálta kímélni a gumikat, hogy felengedte a gázt, az angolnál viszont ez nem működött. “Kipróbáltam, de nem volt túlságosan hasznos.”

Rosberg az első néhány körben még elégedett volt. “Nagyszerű volt az első etap, jól éreztem magam, de aztán elindultam hátrafelé. Hihetetlen” – értékelt röviden a német. “Nem számítottam erre, azt gondoltam, jobb pozícióban leszünk. Nehéz megmagyarázni, hogyan lehetnek ennyire gyors és ennyire lassú köreink egyszerre. Mi sem igazán tudjuk, hogy mi folyik itt.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint is jó volt az autó az első etapban, de aztán történt valami. “A második etapban sokkal több problémánk volt, mint másoknak. Elég idegesítő, hogy van egy alapvetően jó autónk, a versenyen mégis lábujjhegyen kell járnunk” – mondta Brawn.