A Mercedes gyári csapata idén már negyedik F1-es szezonját tölti, és bár a kezdet kedvezőbb képet mutat, mint az előző években, az alakulat egyelőre nem tűnik igazi győzelmi és főképp nem bajnoki esélyesnek.
Az elmúlt években többször is felmerült, hogy a viszonylagos eredménytelenség miatt Stuttgartban elfogy a türelem, és ejtik az F1-es projektet, de a német márkához januárban érkezett új motorsportfőnök, Toto Wolff azt mondja, az anyacég, a Daimler egyelőre nem készül ilyesmire.
“Ha élcsapatként látnak minket, az első három-négy között, akkor kapunk még időt. Kellenek az eredmények, de a Mercedesnél tudják, hogy nem lehet hirtelen összedobni egy győztes csapatot” – nyilatkozta a BBC-nek.
“Az egész a megfelelő hozzávalók megszerzésén múlik. Ha megnézzük, így volt ez régen is, a Benetton, a Ferrari, a McLaren sikerkorszakaiban, amikor összeállt egy-egy olyan gárda náluk, amelynek tagjai szinte szavak nélkül is értették egymást.”
“Összekovácsolták a csapatot, jó motorjuk, jó pilótájuk, jó kasztnijuk volt. A csapatvezetés jól dolgozott, jó szerelőik voltak, jó technikai főnök, kreatív tervezők és aerodinamikusok, és jó üzletember és politikus az élen, aki maga vitte ezeket a nemszeretem dolgokat, levéve ezek terhét a többiekről. Az ilyesmi felépítéséhez pedig idő kell.”
A Mercedes AMG idén Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel két pole pozíciót és két harmadik helyet szerzett az első négy futamon.