A német Bild múlt vasárnapi kiadása arról írt, hogy a Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda elismerte, hogy a márka korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug nyomdokain járva szeretnék megszerezni a jelen első számú német F1-es sztárját, Sebastian Vettelt.
A szándékra még a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is megértéssel reagált, semmi kivetnivalót nem talált honfitársa szavaiban, de maga Lauda a hét közepére pontosított, sőt cáfolt.
“Hagyjuk ezt! Nem hajtunk Vettelre, hiszen az örökkévalóságig szerződött a Red Bull-lal” – nyilatkozta az Österreichnak, hozzátéve, hogy nagyon is elégedettek Nico Rosberg és az idén érkezett Lewis Hamilton párosával.
“Hamilton és Rosberg személyében miénk a legerősebb összeállítás. A két pilóta pozitívan hajtja egymást, a pilótacsere az egész csapatot felvillanyozta.”
Lauda a fentiek mellett megerősítette, hogy az egykori BMW- és Renault-pilóta, a 2011-es ralibalesetéből lassan felépülő Robert Kubica a Mercedes F1-es szimulátorán is dolgozik: “Komoly tapasztalatot hoz hozzánk. A korlátozott tesztelési lehetőségek miatt a szimulátoros tesztelés egyre nagyobb hangsúlyt kap.”