A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis nem kertel, az európai szakasz kezdete előtt visszatekintve úgy látja, a csapat az elvárások alatt teljesített a 2013-as szezon kezdetén. 
Fernando Alonso ugyan nyert a Kínai Nagydíjon, de Malajziában kiesett a spanyol, Bahreinben pedig több műszaki gond miatt esett-kelt ős és Felipe Massa is. Az olasz csapat 32 pontos hátrányban van a konstruktőri bajnokságot vezető Red Bullhoz képest.
“Azt hiszem, összességében bízhatunk az idény folytatásában, még mindkét bajnoki címért küzdhetünk. Azonban ha értékelni akarom az eddigi teljesítményünket, 10-ből csak 6 pontot adnék magunknak – két okból.”
“Az egyik, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Az első négy futamon nem igazán voltunk versenyben a pole-ért, ez az egyik fő célunk pillanatnyilag. A másik, hogy ha megnézzük az eredményeinket, még a természetesen örömteli futamgyőzelem ellenére is volt két nagyon rossz hétvégénk, amikor alig szereztünk pontot. Azonban hadd tegyem hozzá újra: összességében azért bizakodva nézünk a folytatás elé.”
Tombazis elmondta, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon pénteki edzésein Alonso és Massa számos új elemet próbálgat majd.
“Úgy vélem, az ellenfelek jelentős fejlesztésekkel érkeznek Spanyolországba, ami nem meglepő, tekintve a viszonylag nagy szünetet. Természetesen nekünk is vannak frissítéseink. Nyilván nem megyek részletekbe, de a kasztnira, a padlólemezre és a szárnyakra is kiterjednek az újítások.”
“Az új elemeknél nem is a fejlesztés jelenti a nehézséget, hanem annak megállapítása, hogy a pályán is beválnak-e. Szeretnénk, ha péntek estére világos képünk lenne arról, hogy mit viszünk tovább a versenyhétvégére, reméljük, hogy a szélcsatornás adatok visszaigazolódnak majd a pályán is!”