A Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda a Bild am Sonntagban elismerte, hogy szeretné rávenni Sebastian Vettelt, hogy előbb-utóbb hozzájuk szerződjön.
“Örömmel viszem tovább, amit Haug elkezdett” – utalt arra, hogy a 2012 végén távozott korábbi motorsportfőnök, Norbert Haug is számolt már a háromszoros bajnok német sztárral a Mercedesnél.
Lauda honfitársa, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nem csodálkozik a Mercedes szándékain. 
“Naná, hogy Niki meg akarja szerezni Vettelt. Ez már hagyomány a Mercedesnél. Folyamatosan próbálkozik, de ez így van rendjén. Mi magunk is mindig az elérhető legjobb versenyezőt akarjuk” – reagált Marko.
A Red Bull számára az “elérhető legjobb” 2014-re például Kimi Räikkönen lehet, ha Mark Webber – és később Vettel – távozik a csapattól. Egyre többen veszik már-már készpénznek a lotusos finn átigazolását.
“A Red Bullnak be kell biztosítania magát arra az esetre, ha Sebastian Vettel valami mega-ajánlatot kap mondjuk a Ferraritól, Räikkönen pedig nagyon is alkalmas lenne erre. Szerintem tökéletesen passzolna a Red Bullhoz, nem lennék meglepve, ha már igen előrehaladott tárgyalások zajlanának” mondta a BBC F1-es műszaki szakértője, Gary Anderson.
Räikkönen egykori mclarenes, csapattársa, a később a Red Bullnál Webberrel is versenyző David Coulthard is hasonlóan látja a dolgokat:
“Egyértelműen jó gárda van a Lotusnál, de nyilvánvalóan nem ugyanolyan a pénzügyi háttér, mint a Red Bullnál. Mark is jó választás, jó versenyző és sokat tett a Red Bullért, de Kimi és a Red Bull kapcsolata is régre nyúlik vissza. Ha Mark úgy dönt, hogy inkább mást csinál (jövőre), akkor szerintem Kimi lenne a tökéletes csapattárs Sebastian számára.”