Fontos fejlesztésekkel készül a jövő heti Spanyol Nagydíjra a McLaren, amely egyelőre tisztes távolságból követi az élmezőnyt. Az első négy verseny nem a wokingiak várakozásai szerint alakult, így vannak, akik áttörést várnak a Spanyol Nagydíjon, az európai szezon első versenyén bemutatkozó fejlesztésektől. Jenson Button szerint azonban nem ezeken múlik a csapat idénye.

“Sokat beszélnek a jövő heti fejlesztések fontosságáról, de ahogy minden ilyen csomag, ez is csak a folyamatos, szezon közbeni munka része” – fogalmazott az angol. “Ahogy mindig, lesznek elemek, amelyek működnek, aztán olyanok is, amelyek működnek, de másképp, ahogy vártuk. Akadnak majd, amelyek nem működnek, és olyanok is, amelyen még dolgoznunk kell. Ilyen az élet a modern Forma-1-ben.”

“Nyugodtan várom a következő hétvégét, de persze remélem, hogy egy lépéssel közelebb kerülünk a célunkhoz.” Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint az idei barcelonai futam is hozhat olyan meglepő eredményt, mint a tavalyi, amikor a williamses Pastor Maldonado nyert.

“Ahogy tavaly, az F1 idén is hullámzó és kiszámíthatatlan” – mondta Whitmarsh. “A tavalyi Spanyol Nagydíj teljesen váratlan eredménnyel ért véget, és noha erre most kevesebb az esély, nehéz biztos favoritot mondani.”

Sergio Perez szerint a barcelonai pálya aerodinamikailag sokat követel. “Hasznos hétvége lesz az MP4-28 működésének megértése szempontjából. Remélem, hogy a dupla DRS-zónának köszönhetően jobb lesz a verseny, a sok előzésnek a helyszínen szurkolók is örülnének.”