Nem valószínű, hogy Mark Webber jövőre marad a Red Bullnál, a helyére honfitársa, Daniel Ricciardo ugorhat át a Toro Rossóból. A fiókcsapatnál esetlegesen felszabaduló helyre nagyon hajt Antonio Felix da Costa, aki Kínában már hivatalos tartalék volt az éppen Angliában versenyző Sebastien Buemi helyett.

Szingapúrban ugyanez a feladat vár a 21 éves pilótára, Buemi akkor Amerikában versenyez majd. “Nekem tetszik ez a stratégia” – mondta da Costa. “Ez egy kulcsév számomra – nagyon közel vagyok a Forma-1-hez, jövőre szeretnék bekerülni. Ehhez meg akarom nyerni a Renault 3.5-öt, ahol jelenleg versenyzek. Az időzítés tökéletes, jól felkészültnek érzem magam.”

Da Costa helyzetét kissé nehezíti, hogy a renault-s utánpótlásbajnokságban jelenleg hárman is megelőzik, köztük a McLaren tehetsége, Kevin Magnussen és a caterhames Charles Pic testvére, Arthur. “Egy gyenge szezon után azonnal vége az együttműködésnek” – figyelmeztette a portugált nemrég a Red Bull utánpótlásprogramját irányító Helmut Marko, de ez nem zavarja da Costát. “A kezdetektől fogva el kell viselnem a nyomást. Ez csak erősebbé tesz.”