A 2011-ben súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica már vezethette a Mercedes F1-es szimulátorát, de lehet, hogy ennél is többre számíthat a németektől. “Ha van esély arra, hogy újra DTM- vagy F1-es autóba ültethessük, örömmel megtesszük”  – jelentette ki a Mercedes sportfőnöke, Toto Wolff. “Bármelyik csapat örülne, ha az övé lenne Robert Kubica.”

A lengyel pilóta az idén az ERC-ben ralizik, és szeretné is végigcsinálni a tervezett programját. Ezt Wolff sem bánja. “Robertet már tíz éve ismerem. Teljes mértékben rajta múlik, hogyan akar segíteni nekünk, most elsősorban a ralizásra koncentrál. Ebben akar sikeres lenni, és ezt akarja csinálni a jövőben is.”

Kubica számára bármikor nyitva áll a Mercedes ajtaja, akkor ül vissza az F1-es szimulátorba, amikor csak akar. A lengyel ugyanakkor még nem tudja, hogy képes lesz-e újra F1-es autót vezetni. “Nincs rá garancia, hogy valaha visszatérek-e az F1-be” – mondta az ERC azori-szigeteki állomásán. “Az F1-es karrierem talán még nem, de a történetem biztosan megbicsaklott, és most a ralizás jelenti a legjobb opciót számomra a lassú visszatérésre.”

Kubicát visszavárja korábbi csapata, a Lotus is, illetve korábban a Ferrari is érdeklődött iránta.