Bár Kínában és Bahreinben is egy-egy Mercedes állt a pole pozícióban, a csapat nem tudta győzelemre fordítani ezeket. A csapatfőnök, Ross Brawn nem titkolja, hogy még bőven van munka.
“Nem egy kör a lényeg. Olyan autó kell, amelyik ötvenpár körön keresztül a leggyorsabb, ez a nagy kihívás. Nem rossz, hogy miénk volt a pole a legutóbbi két versenyen, de igazából a futam számít, azon pedig még lemaradásban vagyunk.”
“A két pilótánk mindent kihozott a technikából a legutóbbi két szombaton, de azt hiszem, az autónk még nem elég arra, hogy a versenyen is a legerősebb legyen. Ezen dolgozunk most” – idézte a Sky Sports az angolt.
A Mercedes persze így is sokkal jobban áll, mint a 2012-es szezon végén, amikor az utolsó hat futamon mindössze egyetlen pontszerzés jött össze. Brawn szerint most kezd eredményeket hozni a tavalyi átszervezés.
“Látjuk, hogy műszaki szempontból most kezd érvényesülni, amit 12 hónappal ezelőtt tettünk. Akkor fájdalmas változtatásokat tettünk, részben ezért is volt olyan gyenge az idény második fele. Menet közben fájdalmas az átszervezés, ez történt tavaly. Mostanra összeállt egy nagyon motivált csapat, és kezdenek összeállni a dolgaink is.”
Brawn burkoltan a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szavaira is reagált, az osztrák ugyanis azt mondta a hét elején, hogy csak olyanokra van szükség, akik élnek-halnak a csapatért, és lesznek olyanok akikre ez nem igaz, így menniük kell majd.
“Van két nagyszerű pilótánk, és olyan embereink, akikkel már régóta együtt dolgozom. Tudom, hogy dolgoznak és ők is ismerik az én munkámat. Nyilván mindig lehet még bővíteni és finomhangolni, de nem szabad azt piszkálni, ami már megvan.”