A valenciai utcai pályán rendezett Európa Nagydíj öt év után kikerült a versenynaptárból, az alapvetően folyamatosan csökkenő népszerűségű futam költségeit nem bírták a szervezők. 
Mivel a másik spanyol helyszín, Barcelona pénzügyi helyzete sem sziklaszilárd, így már két éve folynak a tárgyalások arról, hogy a két pálya éves váltásban osztozhatna a Spanyol Nagydíjon egy-két havonta érkeznek arról a hírek, hogy sikerült a megegyezés, majd arról, hogy mégsem lesz rotáció.
Most az utóbbi változatból érkezett egy friss darab, Barcelonában azt mondják, meglennének a váltótárs nélkül is. Katalónia elnöke, Arturo Mas az El Mundo Deportivónak arról beszélt, hogy egyedül is képesek vinni a Spanyol Nagydíjat.
“Képesek vagyunk teljesíteni a szerződésünket. Nagyon keményen dolgoztunk azóta, mióta több mint egy évvel ezelőtt felmerült a rotáció ötlete, és valójában egyedül is képesek lennénk minden évben megrendezni a futamot” – mondta Mas, hozzátéve, hogy a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon valószínűleg tovább tárgyalnak a kérdésről.