A McLaren korábbi technikai igazgatója már kényszerszabadságát tölti, Paddy Lowe 2014-ben a Mercedeshez csatlakozik. Amióta kiderült, hogy sikerült elcsábítani az ír mérnököt, sokan készpénzként kezelik, hogy ő lesz majd a Mercedes AMG új csapatfőnöke, Ross Brawnt pedig négy év munka után menesztik.
A csapat pilótáit is faggatják erről mostanában, Nico Rosberg néhány napja ezt mondta a Die Weltnek: “Ezt mondják önök. De én semmit nem tudok erről, szóval miért is gondolnék arra, hogy Ross már nem lesz itt jövőre?” 
Lewis Hamilton is kiállt Brawn mellett: “Én vele írtam alá, és nagyon örülök, hogy együtt dolgozunk.”
A Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff sem kerülhette el a Brawn-témát.
“Cseppet sem vagyok meglepve (Hamilton szavaitól). Mindenki felnéz Rossra, ostobaság lenne megkérdőjeleznem a műszaki hozzáértését, egy olyan emberét, aki hét vagy nyolc bajnoki címet nyert már. Hogy jönnék én ehhez? Én csak három éve vagyok a Forma-1-ben. Teljesen egyetértek Lewisszal.”
Brawn technikai hozzáértésének méltatása persze nem zárná ki, hogy Lowe érkezése után a csapatfőnöki poszt helyett valamilyen szűkebb, műszaki jellegű szerepkörbe helyezzék át az angol szakembert, de Wolff azt mondja, ilyesmi nem áll szándékában.
“Nagyon előrelátó. Aprólékos. A hosszú távú eredményekre koncentrál, nem a rövid távú ugrásra. Ragyogó vezető, aki másoknak is hagy teret. Ross a csapatfőnök és én nem is akarok ezen változtatni. A csapatnak stabilitás kell, hiszen így is van elég munkánk. A mi helyzetünkben minél több jó szakemberünk van, annál jobb, én csakis ezt tartom szem előtt a trágyalásaim során.”