Ferrari: Nem katasztrófa a 30 pontos hátrány 2

Míg vasárnap Szahírban Sebastian Vettel megszerezte idei második futamgyőzelmét, a Ferrarira megint rájárt a rúd. Felipe Massa pontot sem szerzett, míg Fernando Alonso a DRS meghibásodása miatt csak a 8. lett, négy pontocskát mentett.
Alonso Kínában ugyan győzni tudott, de Malajziában, amikor Vettel nyert, a spanyol nullázott. Az olasz csapat messze nem olyan eredményes, mint lehetne. 
“Kevesebb pontunk van, mint amennyink az autó teljesítménye alapján lehetne. De nem esünk szét, a bajnokság hosszú, nincs értelme keseregni. Bármikor dobogósok lehettünk volna, és négy futamból akár két győzelmünk is lehetne már. De most ez van, előre kell tekintenünk! Meggyőződésem, hogy nekünk is jól alakulnak majd a dolgaink és a többieknek is lesz majd pechje” – mondta a csapatfőnöke, Stefano Domanicali.
Alonso mostanra 30 ponttal van lemaradva a címvédő Vettel mögött, de Domenicali szerint ez nem behozhatatlan, a tavalyi év is bizonyította, hogy bármi lehetséges.
“Igen, 30 pont a hátrány, de ha legközelebb ő nullázik, mi pedig győzünk, máris csak öt pontról van szó. Még csak négy versenyen vagyunk túl, bőven van időnk. Ne feledjük, tavaly nyáron mi álltunk 50 ponttal Vettel előtt!”