A McLarennél a Bahreini Nagydíjon húzós pillanatokat éltek át, amikor Sergio Perez megállíthatatlanul támadta csapattársát, Jenson Buttont, egyszer még rá is szaladt a bajnok autójára. Button a verseny után nem titkoltan ideges volt, Perez pedig elismerte, hogy néha túl kemény lehetett a csata.
A főnök, Martin Whitmarsh a Sky Sportsnak adott interjújában igyekezett tisztázni, hogy náluk nem lesz komoly viszály a szahírban történtek miatt, és hogy hosszú távon mindannyian profitálnak abból, hogy nem állították le Perezt.
A csapatfőnök a Kínai Nagydíj után azt mondta a mexikóinak, hogy legyen belemenősebb – adja magát a kérdés, hogy mit mondott neki a bahreini szereplést követően.
“Azt mondtam neki, hogy az egyik manővere már nem volt elfogadható, de fiatal srác még, szeretném, ha élvezné a pillanatot, vasárnap pedig tényleg elég ihletetten versenyzett. Sokan mondogatták közben, hogy állítsuk le, bajunk lesz belőle, de én nem akartam, mert ahogy idén is láthattuk már párszor, az üldöző utólag mindig meg lenne győződve róla, hogy ő volt a gyorsabb” – utalt a Red Bull és a Mercedes csapatutasításos problémáira Whitmarsh.
“Igen, nagyon rosszul is elsülhet az ilyesmi, de hosszú távon az a legjobb, ha a pilóták tudják, hogy versenyezhetnek egymás ellen. Volt pár húzós pillanat, de ez van, ha engedjük őket versenyezni.”
 
“Checo fiatal és erőteljes versenyző. Mondtam neki, hogy rendben van a kerék kerék elleni küzdelem, de az nem fér bele, hogy a csapattársnál a defektet, önmagánál az első szárny leszakítását kockáztassa. Az emberek azt mondták, hogy hiányzik belőle a szikra, de most világosan bizonyította, hogy képes küzdeni. Fiatal és még tanulnia kell, de a szenvedélyének köszönhetően előzhette meg Alonsót, Webbert és másokat.”
A főnök azt mondta, Button méltatlankodása ellenére nem pirított rá Perezre a csapatrádión. 
“Hagytam a dolgot. A csata után azt hiszem mondtam, hogy egy kicsit higgadjon le, de menet közben nem kell ilyesmit duruzsolni a pilóta fülébe. Kemény volt, Jensonnak kényelmetlen lehetett, de jó srácok mindketten, elsimítják majd az ügyet. Jenson helyében persze én is ideges lettem volna.”
“Ez érthető is, amikor ott buzog benne az adrenalin, de Jenson egy nagyon érett, kiegyensúlyozott srác. Tudja, hogy a csapattársa nyomás alatt volt, fiatal és bizonyítani akart a versenyen. Utólag képes reflektálni, tudja ő, hogy Sergio nem rossz srác, csak egy kicsit túlzásba esett.”


“Az egésznek megvan a pozitívuma. Jenson túllép ezen, ő ilyen típus, Checónak pedig növekszik az önbizalma, miután megmutatta, hogy igen is megvan benne az a szikra, amit az emberek hiányoltak.”
Whitmarsh a csapat általánosabb jövőjéről is beszélt, nagyon bízik benne, hogy a Barcelonára tervezett frissítési csomaggal közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz.
“Nyilán így tervezzük. Nem ott vagyunk, ahol szeretnénk, vagy amit elvárnak tőlünk. Szóval keményen dolgozunk, és remélhetőleg javulhatunk annyit, hogy a dobogókért, győzelmekért küzdhessünk majd!”
“Nem volt végig örömteli a vasárnapi verseny, de voltak benne pozitívumok is. Azt nem igazán élvezem, amikor győzelmi esély nélkül versenyzünk, szeretném, ha újra ott tartanánk, amikor úgy érkezünk csütörtökön egy pályára, hogy na, ezt most megnyerhetjük” – szögezte le, hozzátéve, hogy a fentiek miatt egyelőre nem is gondol arra, hogy teljesen átálljanak a 2014-es felkészülésre.