F1: Bahrein új szerződést szeretne 2

A Forma-1-ben 2004 óta szereplő Bahrein idén kilencedik Forma-1-es nagydíját rendezte. A közel-keleti királyságban 2011-ben le kellett fújni a versenyhétvégét a zavargások miatt, valamint tavaly és idén is feszült hangulatban zajlott a forduló, de a szervezők nagyon is lelkesek.
A hétvége kezdetén jelezték, hogy 2014-től szeretnék visszakapni a szezonnyitó időpontot, vasárnap pedig arról beszélt a pálya főnöke, hogy a jelenleg 2016-ig tartó szerződésüket minél hamarabb szeretnék meghosszabbítani.
“2016-ig megvan a szerződésünk, de szeretnénk annál távolabb tekinteni. Még nem kezdtünk tárgyalni, de örömmel tennénk. A szándék részünkről egyértelműen megvan. Elkötelezettek vagyunk az F1 iránt. Miénk volt az első közel-keleti nagydíj, a motorsport közel-keleti otthonának tekintjük önmagunkat” – mondta Zájed Rasid Alzajani.
“Legőszintébben hiszünk is ebben, szóval hosszú távon gondolkodunk. Reméljük, még idén sikerül megegyeznünk!” – tette hozzá.
A pálya vezetője azt is elárulta, hogy jövőre akár villanyfényes, éjszakai futamot is rendezhetnek:
“Több lehetőséget is fontolgatunk, az éjszakai verseny is benne van a pakliban, de nem ez az egyetlen dolog. A 10. versenyünk lesz, szóval szeretnénk valami különlegeset. De ez nem feltétlenül  jelent éjszakai versenyt, szólnak érvek mellette, de ellene is.”  
A bahreini futam mellett a gondok ellenére általában kiálló Bernie Ecclestone szombaton ugyan lehülyézte a bahreini kormányzatot, amiért ragaszkodnak a futam megtartásához, de mostanra megint visszazökkent a régi kerékvágásba, “örömmel” hosszabbítana.
“Szerintem nagyszerű munkát végeznek, így a legnagyobb örömmel adnánk nekik szerződést további öt évre. Gond egy szál se!” – állította.