Belép a kétszázasok klubjába Fernando Alonso és Mark Webber, a spanyolnak és az ausztrálnak is Bahreinben lesz a kétszázadik versenye. Mindketten Malajziában jutottak el a kétszázadik versenyhétvégéig, csakhogy a michelines gumipara miatt a 2005-ös indianapolisi versenyt mindketten kihagyták, emellett Alonso műszaki hiba miatt nem vett részt a 2001-es Belga Nagydíj második rajtján, Webber pedig a 2002-es Spanyol Nagydíjat hagyta ki, mert biztonsági aggályok miatt a Minardi visszalépett a versenytől.

Alonsón és Webberen kívül mindössze tíz olyan pilóta van, akiknek kétszáz verseny áll a neve mellett, a rekorder Rubens Barrichello 322 rajttal. A klub tagjai még Michael Schumacher (307), Riccardo Patrese (256), Jarno Trulli (252), David Coulthard (246), Jenson Button (231), Giancarlo Fisichella (229), Gerhard Berger (210), Andrea de Cesaris (208) és Nelson Piquet (204).

A jubileum alkalmából a BBC egy asztalhoz ültette a két pilótát – de egyébként is rendszeresen vacsoráznak együtt. “Még jól emlékszem az első versenyemre” – mondta Alonso. “Kicsit ijesztő volt, tesztelés nélkül érkeztem és fogalmam sem volt, milyen gombok vannak a kormányon. Mentem ki a bokszból, kapcsolgattam a fokozatokat és kerestem az ürest – és nem találtam! Az utolsó pillanatban lett meg, már majdnem beleszálltam valakibe. Remek kezdés volt!”

F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában 1
F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában 2

F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában

F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában

F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában 5
F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában 6
Fotó megosztása:
F1: Webber és Alonso a kétszázasok klubjában 7


Webber egy évvel később, szintén a Minardival debütált. “Nem éreztem magam valami jól az autóban” – emlékezett az ausztrál. “Rövid volt az ülés, a térdeimet nyomta a karosszéria, a könyököm egyik oldalon sem fért el. Furcsa volt hazai közönség előtt debütálni, de ötödik lettem, vagyis pontokat szereztem!”

A beszélgetésből kiderült, hogy Webber kedvenc versenye a 2010-es monacói győzelem, míg Alonsóé a tavalyi malajziai futam, ahol teljesen váratlan győzelmet aratott.

Webber jubileuma alkalmából az Infiniti is készített egy videót. Az érintett mellett megszólal az első csapatát irányító Paul Stoddart, illetve Christian Horner és Sir Frank Williams is beszél.