F1: Rosberg kiakadt, Hamilton a fellegekben 2 Nagyon várta Nico Rosberg a Bahreini Nagydíjat, a pole pozíció ellenére azonban valószínűleg nem szívesen gondol majd vissza a versenyre. A német egészen a kilencedik helyig csúszott, kereket négyszer kellett cserélnie.

“Ma reggel még örömmel gondoltam a versenyre, most csalódott vagyok” – mondta Rosberg. “Ma még melegebb volt, így a pénteki problémáink nemcsak visszatértek, súlyosabbá is váltak. A legelső körtől erősen alulkormányzott volt az autó, csak csúszkáltam.” Később a Mercedes felügyelőbizottságába beválasztott Niki Lauda elárulta, hogy Rosbergnél a hátsó gumikkal volt gond, amit azért furcsáll, mert a két Mercedes beállításai nagyjából egyformák voltak.

Rosbergnek a gumik mellett spórolnia is kellett, autóját ugyanis nem tömték tele benzinnel, hogy a nagyobb tömeg ne jelentsen még nagyobb terhelést abroncsai számára. “A tankolás soha nem véletlenszerű, pontosan kiszámoltuk, hogy mennyi benzin kerüljön a tankba. Be volt kalkulálva, hogy a versenyen egy kicsit lassabban kell mennem azért, hogy kíméljük a hátsó gumikat.” Rosbergben nincs harag a Mark Webberrel történt ütközés miatt, erről csak annyit mondott, hogy “mindkét autó egyben maradt.”

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton nem hátra-, hanem előrefelé lépegetett, az utolsó körben Webbert levadászva megcsípte az ötödik helyet. “Nagyon-nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, mert a verseny elég rosszul kezdődött” – fogalmazott Hamilton, aki a kilencedikről a 11. helyre esett vissza a rajt után. “Aztán a második kiállásom után hirtelen rá tudtam lépni a gázra, fantasztikus volt az autó!”

“A veszteségminimalizálás volt a cél, ez az eredmény felér egy győzelemmel. Még nem tudom, hogy valójában mekkora problémáink voltak ma, de Nico autója valamiért másképp viselkedett, mint az enyém.”