F1: A Ferrarinál sem tudják, mi történt 2

A Ferrari megalapozott győzelmi reményekkel várhatta a Bahreini Nagydíjat, hiszen Fernando Alonso a 3., az eltérő gumistratégián lévő Felipe Massa pedig a 4. helyről rajtolhatott Szahírban.
Ehhez képest majdnem teljes lett az összeomlás, ugyanis Alonso autóján a 8. körben kiakadt a DRS, a szárny nyitott állapotban maradt, így a spanyolnak ki kellett mennie a bokszba, hogy kézzel tegyék helyre a légterelőt. 
A következő körben újra előjött a hiba, újabb bokszlátogatás következett, Alonsónak azután pedig az előzést segítő eszköz nélkül kellett végigmennie. Végül a 8. hellyel kellett beérnie.
Massa esetében nem működött a fordított stratégia, a brazil emellett már a rajt után koccant Adrian Sutillal, megsérült az első szárnya, később pedig kétszer is jobb hátsó defektet kapott.
A csapatnál egyelőre nem tudják, pontosan hogyan állt fejre a napjuk: “Nem tudjuk. Valami hiba volt, ami nagyon kiábrándító, mert ma nagyszerű versenyünk lehetett volna. A tempónk tényleg megvolt hozzá. Igazán nem a mi napunk volt, Felipe ütközött az elején, aztán kétszer is baj volt a gumijaival, rá kell jönnünk, miért. Az egyik hirtelen jött az utolsó kanyarban, a másik a hátsó egyenesen történt” – nyilatkozta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.
“Szóval nem a mi napunk, de lépjünk tovább. Kár, hogy így alakult, de ilyen az autóverseny” – tette hozzá.
Alonso abban bízik, hogy most már fordul a szerencséje.
“Nagyon nehéz volt a futam. Két körön belül kétszer kellett kimennem, a mezőny végén találtam magam, DRS nélkül pedig nagyon nehéz előzni. De ma így alakult. Nagyon peches futam, négy versenyen két balszerencsés epizód. De a többieknél is lesz majd ilyen, és akkor kihasználjuk a lehetőséget!”