F1: Webbernek tetszik a 7. hely 1
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 2

F1: Webbernek tetszik a 7. hely

F1: Webbernek tetszik a 7. hely

F1: Webbernek tetszik a 7. hely 13
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 14
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 15
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 16
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 17
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 18
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 19
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 20
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 21
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 22
Fotó megosztása:
F1: Webbernek tetszik a 7. hely 23

Mark Webber a Jean-Eric Vergne-nyel történt sanghaji ütközése miatt háromhelyes rajtbüntetést vitt magával Bhreinbe, de már az utolsó szabadedzésen is látszott, hogy az ausztrált versenyre készítik, amit aztán megerősített az időmérő, amelyen rögtön a Q1-ben a közepes keveréket tették fel, vasárnapra spórolva a keménnyel.
A veterán végül a büntetéssel együtt a 7. rajkockába került, nem teljesen elégedett, de bizakodó.
“Hogy őszinte legyek, egy kicsit jobbat vártam. A második és harmadik edzésen jól mentem, jónak tűnt a felvezetés, szerettem volna még többet kihozni az autóból. De nagyon könnyű otthagyni egy kis időt, amikor igazán nyomja az ember. Persze mindenki így van ezzel, és itt jó néhány durva kanyar van, ahol két-három tized elszállhat” – mondta a kvalifikáció után.
“Összességében azért azt gondolom, hogy az első sorba nehéz lett volna eljutnom, tényleg otthagytam egy kis időt a pályán. A stratégiánk is más, a többséghez képest van egy plusz szett kemény gumim. A büntetéssel együtt nem rossz ez a 7. hely. Jobb lenne még előbbről rajtolni, de hosszú lesz a futam.”
“Mi egy kicsit jobban koncentráltunk a versenyre a gumikat illetően, jó, hogy sikerült spórolnunk. Majd meglátjuk, hogy alakul!”
Webber egy héttel ezelőtt az időmérőn kiállni kényszerült, megbüntették, csak a bokszutcából rajtolt. Vasárnapra a futamra állították át az autót, de az ütközése utáni kiállásnál rosszul tették fel az egyik hátsó kerekét, így a versenyről is kiesett.