F1: Räikkönennek nem ment 1
F1: Räikkönennek nem ment 2

F1: Räikkönennek nem ment

F1: Räikkönennek nem ment

F1: Räikkönennek nem ment 13
F1: Räikkönennek nem ment 14
F1: Räikkönennek nem ment 15
F1: Räikkönennek nem ment 16
F1: Räikkönennek nem ment 17
F1: Räikkönennek nem ment 18
F1: Räikkönennek nem ment 19
F1: Räikkönennek nem ment 20
F1: Räikkönennek nem ment 21
F1: Räikkönennek nem ment 22
Fotó megosztása:
F1: Räikkönennek nem ment 23

Kimi Räikkönen 2012-ben a győzelemért küzdött Bahreinben, és a szabadedzések alapján is az élmezőnybe lehetett volna várni az idei kvalifikáción, de szombat délután csak a 9. időt autózta, ami Lewis Hamilton sebességváltós büntetésének köszönhetően a 8. rajkockát jelenti majd vasárnap.
A finn pilóta semmivel sem volt igazán elégedett az időmérő után: “Nem volt épp könnyű a kvalifikáció, de a hétvége sem volt az előtte. Tegnap nagyon nem találtam az autó balanszát. Ma délelőtt újra meglett, a szabadedzése nem volt rossz, de délután már nem sikerült elcsípni megint. A köröm sem volt túl jó. De hosszú a verseny, majd meglátjuk, mi lesz holnap” – mondta a finn, aki tavaly a 11. helyről küzdötte fel magát a győztes Sebastian Vettel mögé.
Ezúttal a csapattársé, Romain Grosjeané lett a 11. rajtkocka. Ezt mondta utólag:
“Természetesen kiábrándító, hogy kimaradtam a Q3-ból, de van ilyen. Az autóval nem volt komoly gond, egyszerűen csak túl sokat vállaltam az egyetlen nekifutásomon, és nem jött be. Pozitívum viszont, hogy az első három futamhoz képest sokat javultam, a Q1-ben pedig nagyon jó volt a tempónk a kemény keveréken. Tavaly hasonló pozíciókba kvalifikáltunk, de végül mindketten a dobogóig jutottunk, szóval még minden lehetséges.”