F1: Massa a titkos favorit? 1
F1: Massa a titkos favorit? 2

F1: Massa a titkos favorit?

F1: Massa a titkos favorit?

F1: Massa a titkos favorit? 13
F1: Massa a titkos favorit? 14
F1: Massa a titkos favorit? 15
F1: Massa a titkos favorit? 16
F1: Massa a titkos favorit? 17
F1: Massa a titkos favorit? 18
F1: Massa a titkos favorit? 19
F1: Massa a titkos favorit? 20
F1: Massa a titkos favorit? 21
F1: Massa a titkos favorit? 22
Fotó megosztása:
F1: Massa a titkos favorit? 23

Felipe Massa esetében az időmérőn már kimondottan a versenystratégiát tartotta szem előtt a Ferrari, a Q3-ban a gyorsabb közepes keverék helyett a kemény gumin küldték ki a brazilt. A korábbi kétszeres bahreini győztes csak a 6. időt autózta, de Lewis Hamilton és Mark Webber hátrasorolása miatt a második sorból, a 4. helyről rajtol a tartósabb abroncsokon.
Ezzel Massa a futam sötét lova lehet, de a kvalifikáció után inkább visszafogottan nyilatkozott: 
“Talán a kemény keverék az előnyösebb vasárnapra, mások ezért is spóroltak vele” ? utalt a Red Bull-osokra, akik már a Q1-ben is a közepest használták.
“Én nem spóroltam, viszont eleve a keményen rajtolok, az első etapon ezzel pozíciókat nyerhetek, de majd meglátjuk. Hosszú lesz a futam. A közepessel nem igazán voltam kibékülve, nem találtam a tapadást, ezért is kockáztattunk. A 4. kockából a keménnyel rajtolni, nem rossz.” 
“Nyilván bizakodó vagyok, hiszen viszonylag jó helyről kezdek a keményebb keverékkel, de majd holnap látjuk meg, bejön-e. Lehetséges, szóval igyekszem pozitívan gondolni a futamra.”
Massa mellől a csapattárs, Sanghajban győző Fernando Alonso kezd, míg az első sorban Nico Rosberg és Sebastian vettel áll majd – mindannyian a közepes keveréken.