A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét
A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét

F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt

F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt

A brit Guardian karikaturistája így foglalta össze a hétvégét
F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt 9
F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt 10
F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt 11
F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt 12
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone lehülyézte a bahreini kormányt 13 Bernie Ecclestone nagyon öregszik, vagy még mindig ravaszabb a rókánál is, mással legalábbis nehezen magyarázható, hogy néha milyen idióta nyilatkozatokat ad. A “nagy politikus” a bahreini tiltakozásokra reagálva most a kormány felelősségét kezdte firtatni, még egy hülyézés is kicsúszott a száján.

“Az itteni kormány több szempontból is hülye, hogy megrendezi ezt a versenyt, amellyel csak alapot ad a tiltakozásokra” – mondta Ecclestone. Az üzletembert megkérdezték arról is, hogy az emberi jogi aggályok miatt szabad-e egyáltalán versenyt rendeznie az országnak, Ecclestone szerint azonban az F1-nek nem feladata morális megállapításokat tenni.

“Nem ítélkezhetünk egy ország működéséről. A jogi keretek mindenhol adottak, akármilyenek is legyenek, az embereknek tiszteletben kell tartaniuk. Elmehetek Afrikába és gond nélkül száguldozhatok 200-zal az autópályán, ha viszont Angliában csinálom ugyanezt, bajba kerülök. Akármilyenek is legyenek a szabályok, az embereknek tisztelniük kell őket.”

Ecclestone szólt néhány szót azokról a brit képviselőkről is, akik le szerették volna fújni a versenyt. “Nagyon jók ezek a figurák. Hirtelen felbukkannak, ami azért jó, mert senki nem tudja, kik ők és mit akarnak igazából, de így megpörgetik egy kicsit a nevüket. Évente egyszer látjuk őket, aztán néma csend.”

Az F1 ura pénteken egyébként még arról beszélt, hogy lehetségesnek tartja, hogy 2014-től újra a Bahreini Nagydíj legyen a szezonnyitó.