F1: Räikkönen gyors, de elégedetlen 2

A Lotus az élen zárta a Bahreini Nagydíj pénteki napját, Kimi Räikkönen futotta a legjobb időt. AZ autó szereti a meleget, emellett új első szárnyat is kapott az E21-es, de a finn pilóta nem vlt igazán elégedett a nap végén.
“Nem éreztem magam igazán jól az autóban ma, szerintem javulni kell. A köridő egész jó volt, de a gyors körömön hibáztam, főképp az utolsó kanyarban, ott időt vesztettem, remélhetőleg holnapra lehet majd javítani.”
“Nehéz itt megtalálni a jó beállításokat, a szél pedig eléggé befolyásolja a dolgokat. Néha segít, néha viszont megnehezíti a munkát. Nem volt rossz kezdet. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de azért elég gyorsak vagyunk, majd meglátjuk, hogyan alakul.”
A tavaly Bahreinben a győzelemért küzdő finnt nem lepte meg, hogy a csapat arra utasította, maradjon kint a pályán, mert a gumijai a tervezettnél is jobban bírták a hosszú etapon.
“Nem lepett meg, azt tesszük, ami az adott pillanatban helyes. Néha elszállnak a gumik, úgy nincs értelme kint maradni, vagy épp a beállítás nem jó, és akkor nincs értelme a hosszú etapnak. Ma egy kicsit hosszabban maradtunk kint, de ez a körülményeken múlik.”
Romain Grosjean új kasztnit kapott a bahreini hétvégére, az autóval elégedett, Räikkönen sebessége pedig számára is bizakodásra ad okot:
“Az új kasztni jónak tűnik. Ma a kasztni, a beállítások és a gumik összehangolásán dolgoztunk, hogy kihozhassuk belőle a maximumot. Azt könnyű tudni, hogy mit szeretnénk, a részletek összehozása a nehéz, de jól haladunk, jó nap volt. Láthattuk, hogy Kimi volt a leggyorsabb, így magasra célozhatunk holnap.”