Alonso: Räikkönennél nincs most jobb 2

A Kínai Nagydíj győztese, Fernando Alonso kimondottan visszafogottan beszélt Szahírban a bahreini versenyhétvége előtt. A spanyol pilóta a bajnokság kezdetét elemezve így beszélt.
“Kimi fantasztikusan kezdte a szezont, talán mindenkiél jobban versenyez jelenleg” – mondta a szezonnyitót megnyerő, Sanghajban másodikként beérő lotusos finnről.
Három futam után a címvédő Sebastian Vettel vezet a pontversenyben, de Alonso azt mondta, hogy “A bajnoki pozíciók most még nem fontosak, ezzel együtt nem meglepetés, hogy Lewis (Hamilton, Mercedes) is ott van az élmezőnyben. Pillanatnyilag a mezőny egyik legjobbja, tavaly a McLarent húzta fel, idén a Mercedesszel teszi ugyanezt. De azt is tudjuk, hogy egyelőre a Red Bullé a legerősebb autó. Kínában a versenytempót tekintve Sebastian volt a legerősebb minden etapon, egyszerűen csak furcsa stratégiát választottak az időmérőre.” 
Saját magukat illetően szerényen fogalmazott a kétszeres bajnok.
“Ausztráliában egyértelműen nem mi voltunk a leggyorsabbak, és Malajziában is küszködtünk egy kicsit. Javulnunk kell, gyorsabbnak kell lennünk. Most is lesznek fejlesztéseink és Barcelonára és Monacóra is érkeznek új elemek. Bízunk benne, hogy egy-másfél hónap múlva már tényleg a legjobbak között lesz az autónk.”
“Persze nagyon örültem a győzelemnek, nem könnyű lenyelni a hosszabb ideig tartó sikertelenséget” – utalta arra, hogy Sanghaj előtt utoljára a 2012 júliusában, a Német Nagydíjon nyert. “Tizenegy-tizenkét futam futam telt el, még ha folyamatosan a dobogón is  voltam. Persze vannak más szuper autóban ülő pilóták is, akik nem nyertek az elmúlt 50-60 futamon. Mindenesetre sorozatosan ott kell lennünk a dobogón, ha a bajnoki címért akarunk küzdeni” – magyarázta, odaszúrva saját csapattársának, Felipe Massának is, aki utoljára a 2008-as Brazil Nagydíjon győzött a Ferrarival.