Lewis Hamilton nem kis meglepetést okozott, amikor tavaly ősszel bejelentette, hogy hat idény után elhagyja a McLarent és a Mercedesnél folytatja a pályafutását. Az idő eddig őt igazolta, hiszen míg a wokingi csapat küszködik, a 2008-as bajnok már két dobogós helyezést is szerzett a Mercivel – ennek ellenére ezt mondja, még nem illeszkedett be teljesen az új helyén.
“Eltart egy darabig. Most először vagyok egy másik Forma-1-es csapatnál, nagyon sokat kell tanulnom, még egyértelműen csak tanulok. Még nem vettem fel a tempót 100 százalékosan, mert ez a csapat nagyon sok mindent másképp csinál, mint ahogy korábban megszoktam.”
“Én hozzászoktam egy bizonyos módszerhez, most meg kell tanulnom egy újat. Az autóban más a beállítás, az üléspozíció, a kormánymű, a differenciál. Aztán ott vannak a mérnökök, akik másképp elemzik az adatokat. Bizonyos dolgok megtanulása persze elkerülhetetlen, másokat nem érzek annyira fontosnak, egyelőre próbálom kiszűrni a számomra szükségeseket.”
Hamilton a melbourne-i 5., és a szepangi valamint a sanghaji 3. helyének köszönhetően 40 ponttal a bajnokság 4. helyén áll, 12 pont lemaradásban a vezető Sebastian Vettelhez képest.