F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli 1
F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli 2

F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli

F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli

F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli 5
F1: Ennél többet nem tehet a Pirelli 6
Fotó megosztása:
Közvetlenül a Kínai Nagydíj után jön a Bahreini Nagydíj, az F1-eseket forró levegő és aszfalt, por, komoly féktávok, de viszonylag kíméletes felület fogadja majd Szahírban. A Pirelli ennek megfelelően készül, és az eredeti tervvel ellentétben a kínálat két legtartósabb keverékét, a keményet (narancs) és a közepest (fehér) viszi a sivatagi helyszínre. (Igaz, a 2013-as módosítás miatt ezek a tavalyi közepesnek és lágynak felelnek meg.)
A kopással sok gond volt az idei első három versenyen, a lágyabb keverékekkel egyelőre nem nagyon bírnak a csapatok, azonban az olasz gyártó most sem biztat sok jóval. Viszonylag magas gumikopást, a futamra három kiállást jósolnak.
“Bahrein a versenyzés tekintetében gyakorlatilag ismeretlen pálya volt számunkra tavalyig (a 2011-es futam elmaradt – a szerk.), bár teszten már jártunk ott. A gumik tekintetében az egyik legmegterhelőbb helyszín a magas környezeti és aszfalthőmérséklet miatt” – mondja milánói cég motorsportfőnöke, Paul Hembery.
“Három kerékcserére számítunk, bár csak pénteken lesz világosabb a kép, akkor látjuk majd az adatokat és jósolhatunk pontosabban. Bahreinben az egyik fő kihívás a pálya felületének folyamatos javulása, amit nagyon nehéz előre megbecsülni, attól függ mennyi homokot visz a pályára a szél. A tavaly látottak alapján bőven lesz stratégiai játéktér, ami még azoknak is esélyt biztosíthat a versenyen való előrekapaszkodásra, akik nem szerepeltek jól a kvalifikáción.” 
A Pirelli előzetes becslései alapján a kemény keverék 15-17, a közepes 13-15 kört bírhat majd.
Bár Bernie Ecclestone Sanghajban már arról beszélt, hogy Bahreinre is plusz gumikat kaphatnak a csapatok az edzésekre, a Pirelli előzetese erre nem tért ki, a cég egyik szóvivője pedig megerősítette kedden, hogy erre legkorábban a barcelonai Spanyol Nagydíjon kerülhet sor.
“Az első edzésre adandó plusz gumik egyelőre csak tervezet szintjén vannak. A Pirelli elvben jónak tartja az ötletet, de tudomásunk szerint a megvalósításhoz az FIA és az összes csapat jóváhagyása is kell. Ha Bahreinben sikerül döntést hozni, akkor Barcelonába már vihetünk plusz szetteket.”