Button: Ennek most örülnünk kell! 1
Button: Ennek most örülnünk kell! 2

Button: Ennek most örülnünk kell!

Button: Ennek most örülnünk kell!

Button: Ennek most örülnünk kell! 21
Button: Ennek most örülnünk kell! 22
Button: Ennek most örülnünk kell! 23
Button: Ennek most örülnünk kell! 24
Button: Ennek most örülnünk kell! 25
Button: Ennek most örülnünk kell! 26
Button: Ennek most örülnünk kell! 27
Button: Ennek most örülnünk kell! 28
Button: Ennek most örülnünk kell! 29
Button: Ennek most örülnünk kell! 30
Button: Ennek most örülnünk kell! 31
Button: Ennek most örülnünk kell! 32
Button: Ennek most örülnünk kell! 33
Button: Ennek most örülnünk kell! 34
Button: Ennek most örülnünk kell! 35
Button: Ennek most örülnünk kell! 36
Button: Ennek most örülnünk kell! 37
Button: Ennek most örülnünk kell! 38
Fotó megosztása:
Button: Ennek most örülnünk kell! 39 Jenson Button Kínában megmutatta, hogy az eddigi gyengélkedés ellenére van potenciál a McLarenben, lazán elkormányozta az autót a Q3-ig. Ott aztán a nyolcadik helyet szerezte meg, de csak azért, mert Sebastian Vettel és Nico Hülkenberg nem futottak mért kört.

“Az volt a célunk, hogy miénk legyen a legjobb közepes gumis rajtpozíció a rajtrácson, még akkor is, ha ez a tizedik helyet jelenti” – mondta Button. “Megcsináltuk, ez a maximum, amit ma megtehettünk. Nagyon elégedettnek kell lennünk az időmérős teljesítményünkkel: ahhoz még nem vagyunk elég gyorsak, hogy az élmezőnnyel versenyezzünk, de a Q2-es hetedik hely reményt keltő. Az meg hihetetlen, hogy mindkét Red Bullt sikerült megelőznöm egy kétperces körrel!”

“Elöl mindenki szemcsés lágy gumikkal rajtol, és az is valószínű a szabadedzések alapján, hogy a lágyakon az üzemanyag is gyorsabban fog fogyni. Nagyon izgalmas verseny előtt állunk, az első tíz kör is eseménydús lesz. Remélhetőleg lesz egy kis üres tér előttem, meglátjuk, mi sülhet ki ebből.”

Sergio Pereznek nem sikerült a bravúr, a mexikóinak a Q2 volt a végállomás, a 12. helyről indulhat. “Nehéz ez a hétvége” – bökte ki Perez. “Be kellett volna jutnom a Q3-ba, de nem tudtam annyit javulni a Q2-ben, mint a többiek. A felvezető köröm nem volt ideális, és innentől szenvedés volt összerakni egy igazán jó kört.”

“A holnapi versenyen a gumik mindenki életét megnehezítik majd, megjósolhatatlan, mi lesz a vége. Kemény futam lesz, sok múlik majd a stratégián, de szerintem szerezhetünk néhány értékes pontot.”