A Kínai nagydíj első szabadedzésén a tavalyi sanghaji győztes elegánsan tért vissza, Nico Rosberg jelentős fölénnyel volt a leggyorsabb a gyakorláson.
A német pilóta egyedüliként ment 1:37 alatti kört, még csapattársának a második helyen záró Lewis Hamiltonnak is bő négytizedet adott. A Mercedes persze így is elégedett lehet a dupla sikerrel.
Az ezüst nyilak mögött a Red Bull párosa következett, de jócskán lemaradva: Mark Webber majdnem egy másodperccel, Sebastian Vettel pedig már 1,2-vel volt lassabb Rosberg csúcsánál. Az eredmény így épp a szepangi befutó fordítottja volt. 
Fernando Alonso nagyjából Vettel tempóját hozta, majd a top10 második felében további egy-két tizedes szórásban következett Jenson Button, Felipe Massa, Romain Grosjean és az idén eddig egyértelműen versenyképes Force India két pilótája.
Kimi Räikkönen nem fért be az első 10-be, és ő volt az első, aki már két másodpercnél is többet kapott Rosbergtől. A finnek volt egy megpördülése a 9. kanyarban, de folytatni tudta az edzést.
Az első gyakorlás “leghumorosabb” pillanata a végén következett, amikor a mclarenes Sergio Perez a leintést követően a bokszutcabejárathoz túl nagy sebességgel érkezett, és ugyanabban a kavicságyban kötött ki és akadt el, amelyben 2007-ben elődje, Hamilton gyakorlatilag elbúcsúztatta az addig nagyon erős bajnoki esélyeit.
A McLarennél persze nem nevettek, az autó orrát pedig meg is kell majd vizsgálni, mert a gumifallal is találkozott a mexikói.
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 1
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 2

F1: Hamilton-emlékedzés Kínában

F1: Hamilton-emlékedzés Kínában

F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 32
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 33
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 34
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 35
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 36
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 37
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 38
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 39
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 40
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 41
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 42
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 43
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 44
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 45
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 46
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 47
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 48
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 49
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 50
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 51
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 52
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 53
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 54
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 55
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 56
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 57
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 58
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 59
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 60
Fotó megosztása:
F1: Hamilton-emlékedzés Kínában 61


“A fő gond az volt, hogy a gumik már nagyon elkoptak, volt egy lassú szektora, amitől az elsők le is hűltek, jelentősen csökkent a tapadása. Hogy őszinte legyek, talán figyelmeztetnünk kellett volna a kivezető kör előtt. Az orr és az első szárny tartalék darab volt, szóval bár nem így terveztük, nincs nagy baj. Szerencsére régi specifikációjú szárny volt” – mondta a McLaren sportigazgatója, Sam Michael Perez esetéről.
Az edzésen a Caterham hazai pilótaként a korábbi HRT-tesztelőt Ma Csing-Huát is pályára küldte, de a kínai természetesen nagyon lassú volt, még csapattársától, Giedo van der gardétől is másfél másodpercet kapott.
Kínai Nagydíj, 1. szabadedzés, Sanghaj, 2013.04.12.