F1: Nem a maláj balhén múlik Webber jövője 2 Mark Webber – érthetően – kissé kiborult azon, hogy a Maláj Nagydíjon csapattársa, Sebastian Vettel a csapatutasításra fittyet hányva megelőzte. Néhány jól értesült forrás tudni vélte, hogy a botrány miatt az ausztrál azonnal elhagyja a Red Bullt és a Forma-1-nek is hátat fordít, Webber szerint azonban nem ezen a balhén múlik a jövője.

“Mindenkit megnyugtathatok, szeretném befejezni a szezont” – mondta Webber. “Sokan megkérdőjelezik ezt, holott meg sem fordult a fejemben a távozás. Versenyezni akarok, és összerakni egy erős idényt. Minden évben nyáron ülök le beszélgetni Dietrich Mateschitz úrral, sem előbb, sem később.”

“Még soha nem döntöttem a jövőmről az évnek ebben a szakaszában, és most sem látok okot arra, hogy ezen változtassak.” Webber már nem foglalkozik a multi 21-incidenssel sem, túl van a történteken.

“Jól vagyok. Ahogy mindig, a malajziai verseny után most is hazamentem Ausztráliába, szerintem ez a kis szünet mindannyiunknak jót tett.” Webber nem bánta meg, hogy Malajziában nem rejtegette érzéseit a dobogón. “Teljesen normális, hogy különféle érzések kavarognak bennünk. Persze, megpróbáljuk az érzelmeket kordában tartani, ez is a munka része, de nem mindig sikerül.”