Szeptemberben érkezik a mozikba az 1976-os F1-es bajnoki idényt, a ferraris Niki Lauda és a mclarenes James Hunt párharcát feldolgozó játékfilm, az Oscar-díjas rendező, Ron Howard által dirigált Hajsza a győzelemért. A hét elején megjelent az első előzetes, a Ferrari pedig reagált is erre a hivatalos oldalán.
Az olasz csapat felidézte, hogy a Német Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Lauda milyen hihetetlen módon kapaszkodott vissza az élre a történtek után, hogy aztán a szezonzáró Japán Nagydíjon, az özönvizes Fudzsi pályán a második körben mégis kiálljon és lemondjon az előző évben megszerzett címe megvédéséről.
“Az azóta eltelt évtizedekben sok szó esett arról a napról és az előzményekről valamint az utóhatásokról is. Most a szurkolók is újraélhetik a két igen különböző versenyző küzdelmét, amelyet egy világ választ el a mai F1-től” – írta a Ferrari.
“Mindenkit, aki csak látta eddig a filmet, meggyőzött Howard karakterábrázolása és az F1 akkori világának bemutatása. Bár már majdnem negyven év telt el azóta, a biztonság pedig elképesztően sokat fejlődött, a Hajsza a küzdelemért trailere egy változatlan alapigazságot is közöl: ‘Minden versenyző egy hazugsággal áltatja magát, azzal, hogy a halál mindig mást ér utol’ – a paddockban mindenki tudja, mit jelent ez valójában, és soha, senki nem feledkezik meg erről.”