F1: Keményen barkácsolják a McLarent 1
F1: Keményen barkácsolják a McLarent 2

F1: Keményen barkácsolják a McLarent

F1: Keményen barkácsolják a McLarent

F1: Keményen barkácsolják a McLarent 5
F1: Keményen barkácsolják a McLarent 6
Fotó megosztása:
F1: Keményen barkácsolják a McLarent 7

A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale a csapat szokásos, futamokat megelőző telekonferenciáján arról beszélt, hogy az Ausztráliához képest biztató malajziai előrelépést szeretnék továbbvinni Kínában is, komolyan készülnek a sanghaji hétvégére.
“Ausztrália és Malajzia között sikerült javítanunk az autón, Szepangban már kevésbé voltunk lemaradva. Annak a hétvégének a tanulságai alapján több fejlesztést is viszünk Kínába. Némelyik a rutin frissítési csomaghoz tartozik, de lesznek olyanok is, amelyek konkrétan a helyzetre született reakciók. Azt hiszem, bőven lesz munkánk pénteken, hogy kiderítsük, működnek-e az újítások. Jensonnak és Sergiónak nagyon-nagyon dolgos napja lesz.”
Neale újra hangoztatta a csapat többször is elmondott álláspontját, miszerint az MP4-28-as alapvetően nagyon is versenyképes autó, csak meg kell találniuk a kulcsot a teljesítmény kiaknázáshoz, ami jó esetben a bajnoki küzdelemben való részvételt is jelentheti.
“Azt hiszem, már tudjuk, mik a problémák, de ahhoz, hogy biztosak lehessünk, még ki kell próbálnunk a kínai frissítéseket. Kulcsfontosságú lesz a pénteki nap. Nyilván nincs varázsszer, több dolog együttesen javítja majd az autót. De hisszük, hogy alapjaiban egy nagyon jó csomagunk van, azonban világos, hogy nem ilyen teljesítményre számítottunk.” 
“Hosszú az idény, mi pedig minden lépésünkkel azt célozzuk, hogy ha kellően gyorsan felvesszük a fonalat, akkor futamokat nyerjünk – miért is ne? – és a bajnoki címért küzdhessünk.”