F1: Webbert megint helyre tették 1
F1: Webbert megint helyre tették 2

F1: Webbert megint helyre tették

F1: Webbert megint helyre tették

F1: Webbert megint helyre tették 5
F1: Webbert megint helyre tették 6
Fotó megosztása:
F1: Webbert megint helyre tették 7

Bár a Maláj Nagydíjon történtek után a közönség és az F1-es szereplők többsége az átejtett, “hátba szúrt” Mark Webber mögé sorakozott fel, akadtak olyanok is, akik szerint az ausztrálnak az áldozati szerep vállalása helyett a pályán kellene bizonyítania, hogy jobb Sebastian Vettelnél.
Így beszélt az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-versenyző, volt Toro Rosso-főnök Gerhard Berger, és nagyon hasonlóan látja honfitársa, az egykori Benetton-, McLaren- és Williams-pilóta, Alexander Wurz is.
“Két számjegyű milliós fizetése van, ez csak enyhít a fájdalmán. Ha pedig úgy gondolja, hogy egy másik csapatnál jobb dolga lenne, akkor inkább búcsúzzon el a Red Bulltól. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy le fogja nyelni a pirulát” – mondta Wurz a Spox.comnak Webberről.
“Végső soron egy olyan csapatnál van, ahol sikereket ünnepelhet. Ha szerencséje van, Vettelnek meg pechje, akár még a bajnoki címet is megnyerheti. Egyébként viszont ő a másodhegedűs, amivel jól keres, ő a cirkusz egyik fő csillaga.”
Wurz a Szepangban a Mercedesnél is előtérbe került pilótasorrendet is érintette. Szerinte a brackely-i alakulatnál nem lehet egyértelmű első és második számú pilótáról beszélni.
“Szerintem nincs ilyen. Biztos, hogy Rosberg és a menedzsmentje azonnal magyarázatot követelt, hogy van-e sorrend vagy alkalmi, logikán alapuló döntésről volt szó. Lehetséges, hogy Ross Brawn maga sem gondolt akkor az esetlegesen kialakuló feszültségre és bizalmatlanságra.”
A Hamilton elsőségével kapcsolatos véleménycunamihoz az egykori Toyota-pilóta, Wurz kollégája, Allan McNish is hozzátette a magáét a hét elején:
“Ugyan nem hivatalos a dolog, de egyértelműen Hamiltonra koncentrálnak, őt tartják a fő bajnoki esélyesüknek. Tárt karokkal fogadták Hamiltont, világos, hogy pillanatnyilag nagyon odavannak érte.”