A Ferrari 2012-vel ellentétben idénre versenyképes autóval állt elő, ez pedig kimondottan jól jött az elmúlt években küszködő, de a tavalyi idény utolsó harmadában magára találó Felipe Massának. A brazil veterán az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva óvatos, de erős optimizmusról tett tanúbizonyságot a Kínai Nagydíj előtt. 
“Nagyon bizakodó vagyok, szerintem győztes formába lendülhetünk” – szögezte le, majd kitért a Maláj Nagydíjra, ahol a nehéz, esős kezdés, Fernando Alonso 2. körös kiesése után egy 5. hellyel ő hozta a pontokat a Ferrarinak.
F1: Massa futamgyőzelmekre gondol 1
F1: Massa futamgyőzelmekre gondol 2

F1: Massa futamgyőzelmekre gondol

F1: Massa futamgyőzelmekre gondol

F1: Massa futamgyőzelmekre gondol 5
F1: Massa futamgyőzelmekre gondol 6
Fotó megosztása:
F1: Massa futamgyőzelmekre gondol 7


“Azt hiszem, Szepangban nem volt győzelemre alkalmas az autó, de a dobogóhoz elég jó volt. A végén igazán jó volt a tempó, ha az elején nem szemcsésedett volna a gumi, biztosan más lett volna,  lett volna esély a dobogóért küzdeni. De a legfontosabb a pontok begyűjtése volt, az ötödik hely pedig, tekintetbe véve a futam első felét, nem is volt olyan rossz” – magyarázta. 
“Azért nem szabad elbíznunk magunkat. Jó autót készítettünk, de sok jó fejlesztés kell még, még versenyképesebbé kell tenni. De ha képesek leszünk tartani ezt az irányt, akkor szerintem képesek leszünk a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért harcolni.”
Massa egyébként nagy bravúrra készülhet a hétvégi Kínai Nagydíjon, hiszen miután az elmúlt négy versenyhétvégén (a tavalyai Amerikai és Brazil Nagydíj, valamint az idei első kettő) jobban kvalifikált Fernando Alonsónál, ő lehet az első, aki a spanyolt F1-es pályafutása során először sorozatban ötször győzi le az időmérőn. 
2004-ben Jarno Trullinak (Renault), 2007-ben Lewis Hamiltonnak (McLaren) is megvolt már a négyes kvalifikációs sorozat, de ötször egymás után még senki nem volt gyorsabb Alonsónál ugyanabban az autóban ülve.
Massa pillanatnyilag 4 ponttal (22-18) a bajnokságban is Alonso előtt áll, de hogy egy másik, kevésbé hízelgő statisztikát is mondjunk: mivel a 2008-as Brazil Nagydíj óta nem állt a dobogó legmagasabb fokára, 69 futamos szériájával ő a Ferrari történetének leghosszabb nyeretlen szériáját produkáló versenyzője. A nem túl hízelgő rekordot az idei szezonnyitón vette át Jean Alesitől (67).